Tipy pro životní styl při inkontinenci

Život s inkontinencí

Trpíte  inkontinencí? Nejste v tom sami, asi 1 ze 3 žen a 1 z 8 mužů má problémy s močovým měchýřem. Když se naučíte inkontinenci zvládat, začnete zase žít svůj život a nebudete se celou dobu jen zaobírat inkontinencí. 

Rady pro životní styl

Zde najdete několik skvělých tipů, jak zvládat příznaky inkontinence a najít řešení na problémy s únikem moči, které bude vyhovovat zrovna vám.

  • Posilujte pánevní dno – tento druh cvičení pomáhá posílit svaly pod dělohou, močovým měchýřem a střevy. Jsou vhodné pro muže i ženy, kteří mají problém s únikem moči nebo s ovládáním střev. Při cvičení na posílení pánevního dna vlastně předstíráte, že musíte na toaletu, ale pak to zadržíte.
    Více o cvičení na posílení pánevního dna se dočtete zde.
     
  • Vyhýbejte se jídlům a pití, které dráždí močový měchýř jako například kávě, čaji, alkoholu, některému kyselému ovoci, kořeněným pokrmům atd.
  • Nezapomínejte na hydrataci – při nedostatečném příjmu tekutin je moč velmi koncentrovaná a dráždí močový měchýř.
  • Upravte svou tělesnou hmotnost
  • Přestaňte kouřit

Pokud máte problémy s močovým měchýřem, je třeba používat výrobek určený právě pro inkontinenci. Attends nabízí široký sortiment pro všechny stupně inkontinence. Využijte náš vyhledavač výrobků  a najděte si ten nejlepší výrobek zrovna pro Vás.

I když se můžete stydět vyhledat pomoc, bylo by dobré navštívit svého praktického lékaře nebo poradce pro inkontinenci, pokud máte příznaky urinární nebo střevní inkontinence. Inkontinence je běžný problém a návštěva u Vašeho praktického lékaře nebo poradce pro inkontinenci může být prvním krokem k tomu, jak tyto potíže zvládnout, zmírnit nebo se jich dokonce zbavit.  Neostýchejte se a obraťte se na odborníky ještě dnes!

Recent Articles