Jak zvládnout inkontinenci moči

Rady a tipy pro mě

Jen ve Spojeném království trpí únikem moči miliony lidí, nebojte se proto vyhledat odbornou lékařskou pomoc. Něco ale pro boj s inkontinencí můžete udělat sami: 

Zdravá strava

Nadváha může zvyšovat tlak na močový měchýř nebo močovou trubici a vést k úniku moči.

Příjem tekutin

Snažte se vypít alespoň 6-8 sklenic (1,5-2 litry) vody denně. Pít méně zní logicky, ale je to ve skutečnosti kontraproduktivní, můžete tím totiž jen dále dráždit močový měchýř. 

Provádějte cvičení na posílení pánevního dna

Víte, že cvičení na posílení pánevního dna může zmírnit problémy s inkontinencí nebo jim dokonce zabránit? Můžete je provádět, i když se zrovna ocitnete v dopravní zácpě!

Omezte příjem kofeinu

Kofein je spojován s problémy s močovým měchýřem, když tedy omezíte příjem kofeinu, může to mít pozitivní vliv na stav vašeho močového měchýře. 

Přestaňte kouřit nebo omezte kouření

Víme, že je to těžké! Ale uvědomujete si, že kouření negativně ovlivňuje problémy s inkontinencí i celkové zdraví? Když omezíte kouření, nebudete tolik kašlat, čímž se mohou zlepšit i Vaše problémy s inkontinencí.

Vyhledejte pomoc – nejste sami!

Pamatujte, že ačkoliv se můžete stydět vyhledat pomoc, je dobré navštívit svého praktického lékaře/ošetřovatele, pokud máte jakékoli příznaky močové inkontinence. Inkontinence je běžný problém a návštěva lékaře Vám pomůže tento problém zvládnout, zmírnit nebo mu dokonce zabránit.

Mezitím si prohlédněte různé inkontinenční pomůcky, které vám pomohou problém zvládnout „Kategorie výrobků“.

Jsme připraveni Vám pomoci, máte-li jakékoli dotazy! Kontaktujte nás prostřednictvím našeho kontaktního formuláře

Recent Articles